Normes d’enviament

Un cop finalitzada la compra rebràs un mail de conformitat. A partir d'aleshores, sempre que tinguem totes les dades correctes, en un termini aproximat d'un dia hàbil t'arribarà la teva comanda a la direcció que hagis facilitat dins la Península Ibèrica.

És molt important facilitar un telèfon de contacte per que l'empresa de transports pugui concretar l'hora d'arribada a destí.

Garantia per transport

Si el client retira la mercaderia, des de el nostre magatzem, o des d'on sigui indicat, totes les ruptures ocasionades durant el viatge o la seva instal·lació, corren sota la seva responsabilitat.

Si la mercaderia viatja amb l'agència escollida per RIBA GRUP, pagarà el transport el client o la nostra empresa, és obligació de qui rep la mateixa, firmar l'albarà amb la quantitat de paquets rebuts, l'hora de recepció, i si alguna cosa a la vista, arribés trencat indicar-ho i escriure: PENDENT DE REVISIÓ. Des del moment es compta amb un plaç de 24 hores hàbils per a la revisió de la mateixa i comprovar que no existeixi cap faltant, ni ruptures. En cas d'alguna incidència i dins del plaç establert, el comprador ens ho ha de comunicar per correu electrònic de la mateixa, i en cas de ruptura adjuntar al correu electrònic, una fotografia, per tal de poder reclamar-ho a la asseguradora de l'agència. Un cop passat aquest plaç, l'asseguradora no se'n fa el càrrec, i és el client qui ha de pagar la reposició de la peça sinistrada, més els ports corresponents.

RIBA GRUP, no es responsabilitza pel temps que demori el pagament de l'asseguradora, ni pel temps que demori en fabricar-se la peça a substituir. Davant qualsevol reclamació, per via judicial, la mateixa s'haurà d'efectuar els jutjats de Girona, província de Girona, Espanya. Aquestes condicions podran ser variades en qualsevol moment, sense haver de notificar-ho a cap client i sempre estaran actualitzades a la nostra pàgina web, www.riba-grup.com

Característiques dels serveis

El límit de pes serà de 40 kg excepte els destí internacionals, Balears aeri i Ceuta que serà de 25 kg.

Despatx de Duanes: Els impostos generats en destí a causa del despatx de duanes seran a càrrec del destinatari.

Devolució: Es facturarà al mateix preu que l'anada.

Lliurament: Inclou 2 intents (1er intent de lliurament al dia següent , 2n intent de lliurament després d'haver acordat l'entrega amb el destinatari per part de l'oficina MRW de repartiment , sent posterior al primer dia de lliurament) ; Si el destinatari està absent se li deixarà una nota (sempre que l'accés hagi estat possible) amb les dades de l'oficina on podrà recollir l'enviament i en un termini de quinze dies l'enviament serà retornat a origen. Si l'adreça és incorrecta o incompleta , passat un termini de quinze dies l'enviament serà retornat a origen. Per tant, és recomanable que juntament amb l'adreça de destinació consti el telèfon del destinatari.
El lliurament en dissabte tindrà un suplement de 3 € (no hi ha aquesta opció per als enviaments internacionals, Ceuta i Gibraltar. A Melilla només documentació) .
Als enviaments e-Commerce internacional per les zones G3 i G4 s'aplicarà la següent fórmula de pes volumètric: Llarg x Amp ox Alt (en centímetres) / 6.000.
Per les destinacions Canàries, Balears i Melilla s'aplicarà la següent fórmula de pes volumètric: Llarg x Ample x Alt (en centímetres) / 6.000.

Límit de mesures: S'admetrà un màxim de 150 cm (la suma de les tres mesures alt , ample i llarg). En cas de sobrepassar aquest límit i fins a un màxim de 200 cm , tindrà un suplement de 2 € (en àmbit peninsular).

Reemborsament: No existeix aquesta opció per a enviaments internacionals d'e-Commerce.

Seguiment d'enviament: Rastreig diari de tots els enviaments e-Commerce, per personal especialitzat.
No es realitzaran lliuraments en apartats de correus.

Per qualsevol dubte contacte amb nosaltres

info@riba-grup.com
+34 639 779 289

O a través de les xarxes socials