Día Mundial de l'Activitat Física

Publicat a 05/04/2016

  • Día Mundial de l'Activitat Física

Després del gran èxit del Dia Mundial de la Salut de l'any 2002, que va aconseguir mobilitzar 148 països amb un total de 1987 esdeveniments, amb l'eslògan "Agita Mundo - Move for Health", traduït a 63 idiomes diferents, l'Assemblea Mundial de la Salut de l'OMS, va demanar als estats membres que celebraran tots els anys un dia per tal de promoure l'activitat física com a element essencial de salut i benestar.

Va ser així que oficialment va ser llançat en forma internacional una iniciativa anual amb el lema "Mou el món" - Move for Health" que compta amb una àmplia xarxa d'enllaços a comunitats de tot el món. La celebració de la jornada forma part d'una iniciativa més àmplia de l'OMS, destinada a combatre la creixent càrrega de malalties cròniques a través de l'Estratègia Mundial sobre Règim Alimentari, Activitat Física i Salut, que també va rebre el seu mandat en el marc de la Assemblea Mundial de la Salut.

L'OMS, si Estratègia Mundial sobre Règim Alimentari i Activitat Física, proposa un model esquemàtic destinat a utilitzar-se en els països i que busca explicar com influeixen les polítiques, els programes, i la seva aplicació en els canvis de comportament d'una població. En aquest model el canvi de comportament de la població portaria beneficis socials, sanitaris i econòmics (OMS, 2009). L'objectiu, enguany, és mobilitzar de forma global a la població en esdeveniments d'activitat física per a sensibilitzar l'adopció d'un estil de vida actiu com a forma de mantenir la salut, sota el lema internacional "Sedentarisme és Malaltia !, Activitat Física és salut ! ".

OBJECTIUS

  • Reduir l'índex d'inactivitat física i sedentarisme en la població general.
  • Promoure l'adopció d'estils de vida actius en tota la població, mitjançant la construcció d'una consciència activa i saludable. habilitats personals.
  • Sensibilitzar la població i a les organitzacions socials sobre l'epidèmia de sedentarisme i la importància d'una vida activa per millorar la salut i prevenir les malalties cròniques no transmissibles.
  • Promoure estratègies i pràctiques efectives per a la promoció d'una vida activa i saludable.

COMENTARIS

Encara no hi ha comentaris de cap usuari

Afegir un comentari